Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014

Η ιστορία μου

Το καφενείο βρίσκεται στο κέντρο της "αγοράς" της Κοντοβάζαινας Γορτυνίας και ξεκίνησε να λειτουργεί μετά τον πόλεμο από τον Θόδωρο Καπέλλο και την σύζυγό του Γιαννούλα. 

Κατόπιν το ανέλαβε ο γαμπρός του, Χαράλαμπος (Λάμπης) Χρυσοβιτσιώτης - Καπέλλος και συνέχισε μέχρι τον θάνατό του το  2000. 
Ακολούθως η σύζυγός του Κανέλα, ήταν καθημερινά κοντά στον κόσμο που το θεωρούσε και το θεωρεί σημείο συνάντησης, φίλων και συγγενών, αλλά και τουριστών.


Το 2012 το ανέλαβε η κόρη της Κανέλας η Γιάννα, μαζί τον άντρα της Βασίλη Χίτο, οι οποίοι το ανέδειξαν και το ανακατασκεύασαν φέρνοντας στην επιφάνεια την πέτρα από την οποία είναι κτισμένο και προσθέτοντας στο menu καλό σπιτικό φαγητό. Και αυτό, πέραν του του Ελληνικού καφέ που εξακολουθεί και γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο και όχι μέσα από βραστήρες και μηχανές.


Λίγα λόγια για την Κοντοβάζαινα Γορτυνίας

Η Κοντοβάζαινα βρίσκεται στο Ν. Αρκαδίας στα Βόρεια  της επαρχίας
Γορτυνίας, σε υψόμετρο 700 μέτρων. Είναι χωρισμένη σε τέσσερις μεγάλες συνοικίες. Ο πληθυσμός της πλέον είναι περί τα 400 άτομα ενώ, στην Κατοχή αριθμούσε περί τους 2.100 μόνιμους κατοίκους. Πλούσιος τόπος σε νερά, αφού συναντά κανείς μια πηγή κάθε 200-300 μέτρα περίπου.
Το κλίμα της είναι ήπιο αφού ναι μεν είναι κτισμένη στους πρόποδες του Αφροδίσιου Όρους, όμως, όντας σε κοιλάδα με άνοιγμα προς τα πεδινά της Ηλίας, ο θερμός αέρας της θάλασσας δημιουργεί ένα ήπιο μικροκλίμα. 


Ο τόπος έχει εκτός των άλλων, πολλές παλαιές εκκλησίες, και πολλά γεφυράκια, εκατοντάδων ετών. Επίσης στα 2,5 χλμ - λίγο πριν την κορυφή του Αφροδίσιου Όρους, δεσπόζει ο Αρχαίος Ναός της Αφροδίτης Ερυκίνης. Αυτά και άλλα πολλά θα απολαύσετε ερχόμενοι στα μέρη μας.

Εδώ, βρίσκουμε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το χώρο του καφενείου - εστιατορίου, υλικό που θα εμπλουτίζεται συνεχώς.
Τηλέφωνο επικοινωνίας - κρατήσεις : 2797-023-755 και στο 697-740-4815

Ευχόμαστε ολόψυχα τα καλύτερα σε όλους. 

Βασίλης